• Dark Souls (PlayStation 3)
  • Releasedatum: 7 oktober 2011
  • PS3, Xbox 360

De 5 beste game sequels die hun voorganger overtroffen

Titanfall 2, Mirror's Edge Catalyst, Homefront: The Revolution, Uncharted 4, Battlefield 5, Final Fantasy XV, Gears of War 4 en Dishonored 2. Dit is slechts een kleine greep titels uit de grote hoeveelheid sequels die voor dit jaar op de planning staan. Het game aanbod van nu wordt gedomineerd door sequels en daarom selecteerden wij de 5 beste game sequels die hun voorganger overtroffen.

Vervolggames zijn niet meer weg te denken uit de franchises die we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen. Veel uitgevers en ontwikkelaars lijken de laatste tijd wat terughoudend te worden als het gaat om het uitbrengen van nieuwe IP's. Dit komt wellicht omdat als we dan een echt nieuwe game voorgeschoteld krijgen we eigenlijk niet openstaan voor nieuwe ideeën aangezien we alle bestaande concepten al gewend zijn. Waarom zou je dan ook een succesformule veranderen?

Developers spelen dus veelal op safe en komen met een uitbreiding, verbetering of aanvulling op een bestaand concept. Aan de ene kant begrijpelijk, aan de andere kant zorgelijk.

Beste game sequels die nu uit zijn

Sommige mensen zweren bij het origineel van een game, maar zoals op elke regel zijn er uitzonderingen. Wij kozen de 5 beste game sequels die hun voorganger overtroffen. In de video zetten we ze op een rijtje en ze zijn stuk voor stuk de moeite nog altijd waard.

Reacties (2)

Mijn avatar

Plaats een comment...

m1997 Avatar 1095 XP

m1997 - Level 7

Mogen ook games die bijvoorbeeld het vijfde deel zijn in de lijst?

WarriorPriestess Avatar 6026 XP

WarriorPriestess - Level 12

Final Fantasy XV heeft wel betere gameplay elementen,Maar vindt sommige voorgangers ervan toch beter.