• Dark Souls III (PlayStation 4)
  • Releasedatum: 12 april 2016
  • PS4, Xbox One, PC

Dark Souls 3 Graphics Vergeleken - Xbox One vs PS4

Nu het langverwachte nieuwe deel in de Dark Souls-serie eindelijk binnenkort verkrijgbaar is, vergeleken we de Dark Souls 3 graphics op de Xbox One en de PS4.

Eerder werd de resolutie en de framerate van de Xbox-versie van Dark Soul 3 bekend. Het spel draait op 30 beelden per seconde op de console van Microsoft en de Dark Souls 3 graphics zijn op een resolutie van 900p te bewonderen. Daarentegen draait de Playstation 4 versie op een 1080p resolutie.

Dark Souls 3 graphics verschillen

De verschillen in de Dark Souls 3 graphics zijn wel te merken. Als je de twee beelden naast elkaar zet valt als eerste de framerate op. Officieel draait Dark Souls op 30 beelden per seconde, maar op de Xbox One duikt hij regelmatig tot zelfs onder de 24 beelden per seconde. Op de PS4 gebeurt dit iets minder frequent, maar ook hier zijn er duidelijk framedrops aanwezig.

Verder zijn de verschillen tussen Xbox en Playstation voornamelijk te merken in de drawing distance. Bij de PS4 valt er toch wat meer in de diepte te zien dan bij de Xbox One. Ook de zogenaamde particle effecten zien er op de Sony machine beter uit.

In het kort kun je dus het best de Playstation 4 versie aanschaffen als je gaat voor de beste grafische kwaliteit. Er valt duidelijk te merken dat de Xbox One het iets minder doet, wat dat zich uit in een verminderde resolutie, wankelende framrate, een verminderde drawing distance en minder effecten.

Als je je afvraagt wat wij van Dark Souls 3 vonden, kun je hier onze review vinden!

Montage: Matthijs Rooks

Reacties (0)

Mijn avatar

Plaats een comment...

GrijzeVos Avatar 1385 XP

GrijzeVos - Level 7

Graphics maken geen reet uit tussen de 2 consoles. Meer resolutie en vooral framerate.

V3ndeTTa Avatar 26 XP

V3ndeTTa - Level 1

Als je een pc hebt ga je beter voor de pc versie